×

Η εφαρμογή COVTRACER διαθέσιμη για λήψη και στο App Store

News / Press Releases / Η εφαρμογή COVTRACER διαθέσιμη για λήψη και στο App Store
20 May. 2020

Tο Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και Καινοτομία RISE - Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies- ανακοινώνει ότι η εφαρμογή COVTRACER την οποία ερευνητές του Κέντρου έχουν αναπτύξει για να προσφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι διαθέσιμη για Android και iOS.  

Η εφαρμογή στοχεύει  να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια των Αρχών να ελέγξουν την εξάπλωση του COVID-19 και να συνεισφέρει έτσι στην επάνοδο στην κανονικότητα. 

 Λόγω της βραδείας επώασης του κορωνοϊού, η ιχνηλάτηση ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα άτομα και πιθανώς να έχουν μολυνθεί, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη. Με την εγκατάσταση και ενεργοποίηση της εφαρμογής στην κινητή του συσκευή, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία αυτή, επιτρέποντας ακόμα και την ανίχνευση ασυμπτωματικών ατόμων. 

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του με το Κέντρο Αριστείας RISE για ψηφιακές λύσεις που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, στηρίζει και προωθεί την ευρεία χρήση της εφαρμογής.  

Η χρήση της εφαρμογής είναι καθαρά εθελοντική και τα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη λειτουργία της φυλάγονται μόνο στη συγκεκριμένη συσκευή και είναι προσβάσιμα μόνο από το χρήστη. Κάθε διαγνωσμένος φορέας, εάν το θελήσει και μόνο, μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες τοποθεσίας στις οποίες βρισκόταν τις τελευταίες 2 βδομάδες  για να βοηθήσει στην προσπάθεια της ιχνηλάτησης. 

Η Κύπρος έχει πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής ιχνηλάτησης (δείτε εδώ). Πολλές χώρες ανά το παγκόσμιο έχουν προχωρήσει σε ανάπτυξη και σταδιακή υιοθέτηση τέτοιων εφαρμογών, με στόχο να βοηθήσουν την κοινωνία και την οικονομία να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία μετά την σταδιακή και πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και λήψη της εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://covid-19.rise.org.cy/#  

More Press Releases
ReInHerit - Opening Press Conference
The Bank of Cyprus Cultural Foundation invites you to join the online Opening Press Conference of...
12 May. 2021
Presentation of CovTracer-EN Contact Tracing Application
The Ministry of Health and the Deputy Ministry of Research, Innovation and Digital Policy...
11 March. 2021
NEW YEAR AND A NEW NAME FOR THE CENTRE OF EXCELLENCE RISE
RISE Up, Centre of Excellence- is entering a new era with the introduction of a new name: CYENS.
18 January. 2021
Ars Electronica Garden Nicosia WADS irl : an interactive...
Responding to this year’s Ars Electronica Festival call, with the title “In Kepler’s Gardens”,
06 October. 2020
Displaying results 1-4 (of 14)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4  >  >|