×

Ισχυρό τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης

News / Press Releases / Ισχυρό τοπικό Δίκτυο Αλληλεγγύης
14 June. 2021
  • 34 Μη Κυβερνητικοί και Ημικρατικοί Οργανισμοί, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Σωματεία και άλλοι  Φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο του έργου Solidarity Network Nicosia In Action – NicInAct για στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού
 
34 Μη Κυβερνητικοί και Ημικρατικοί Οργανισμοί, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Σωματεία και άλλοι Φορείς υπέγραψαν την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 μνημόνιο συνεργασίας με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, στο πλαίσιο του έργου Solidarity Network Nicosia In Action – NicInAct.
 
Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την προσφορά υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αφού για πρώτη δημιουργείται ένα ισχυρό τοπικό δίκτυο αλληλεγγύης, του οποίου ηγείται το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, σε συνεργασία με κρατικές δομές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Σωματεία και Ιδρύματα με αξιόλογο έργο προς τον άνθρωπο.
 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο στην παρουσία του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ζαχαριάδη, της διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Μαρίας Κυρατζή, του Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ρένου Χατζηβασίλη, εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης Μιράντας Τουμάζου, εκπροσώπου των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Αντώνη Φαρμακά, κοινοταρχών, σταθμαρχών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, Σωματείων και άλλων Οργανισμών.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Λευκωσίας τονίζοντας ότι το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο «τρέχει» 13 προγράμματα και έργα κοινωνικής έντασης και διαθέτει 5 υποδομές / κτήρια τα οποία στεγάζουν αυτά τα προγράμματα και έργα. Κάθε χρόνο, είπε, εξυπηρετούνται γύρω στα 1200 άτομα.
 
Μνεία έκανε στα τρία νέα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους και θα φιλοξενηθούν σε κτήρια τα οποία έχουν ανακαινιστεί και διαμορφώνονται καταλλήλως στην εντός των τειχών Λευκωσία. Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα αφορούν στη λειτουργία Παιδοκομικού Σταθμού και επέκταση του Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών (Ουράνιο Τόξο), στη λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Προώθησης της Απασχόλησης της Επιχειρηματικότητας σε ευάλωτες ομάδες (ΚΕΕΑΕΔ) καθώς και στο έργο «Στέκι» της κοινωνίας των πολιτών.
 
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος, επενδύει σε κοινωνικά προγράμματα τα οποία εξυπηρετούν τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Ο δε προϋπολογισμός των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου παρουσιάζει διαχρονική αύξηση ακόμη και στις περιόδους της κρίσης (οικονομικής και υγειονομικής) και αγγίζει σήμερα τα 3 εκατ. ευρώ.
 
Η πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας Μπέττυ Κουσουλίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους του NicInAct τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά στην πορεία των Τοπικών Αρχών στην Κύπρο υλοποιείται ένα πρόγραμμα το οποίο, εκτός από την προσφορά πολύπλευρων καινοτόμων υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επιχειρεί να διαμορφώσει ένα μοντέλο διασύνδεσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με την κοινωνία των πολιτών και με κρατικές υπηρεσίες. Στους στόχους του έργου εντάσσεται και η ψηφιοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μέσω της ψηφιακής Πλατφόρμας ‘Νοιάζομαι’ η οποία έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή»
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Ζαχαριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να προσφέρουν πολλά». Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τα προγράμματα τέτοιου είδους και θα βρίσκεται δίπλα σας για να παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελείται, με στόχο την αποκέντρωση υπηρεσιών και τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων».
 
Η Διευθύντρια των ΥΚΕ Μαρία Κυρατζή εξήρε τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι κοινός: Kανένας άνθρωπος να μην είναι μόνος. Αναφορά έκανε στη συνεργασία των ΥΚΕ με Δήμους και κοινότητες για την κοινωνική εργασία στις γειτονιές υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα νέο, πολλά υποσχόμενο, πιλοτικό πρόγραμμα.
 
Ο Προέδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ρένος Χατζηβασίλη ανέφερε ότι «τέτοιου είδους προγράμματα λύνουν προβλήματα και συνενώνουν ανθρώπους» προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα σας να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε».
 
Η υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου Ρούλα Γεωργοπούλου ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι η αλληλεπίδραση, η γνωριμία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η πρόθεση συνεργασίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να επιφέρουν. «Χτίζουμε λοιπόν σήμερα ισχυρό Δίκτυο Αλληλεγγύης, διότι η αλληλεγγύη είναι η απάντηση σε κάθε κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Σημειώνεται ότι το NicInAct συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό της Νορβηγίας (85%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (15%) στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2021 και στεγάζεται στο Αρχοντικό Ζεμενίδη, στην παλιά πόλη. Η διατηρητέα οικοδομή έχει προσφάτως ανακαινιστεί από το Δήμο Λευκωσίας για τους σκοπούς λειτουργίας του νέου, πολλά υποσχόμενου, έργου.
 
Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι πιο κάτω Οργανισμοί / Φορείς:
 
ABLEBOOK LTD
CARITAS CYPRUS
CYENS Centre of Excellence
CYPRUS - CHINA ART, CULTURE AND EDUCATION CENTRE
CYPRUS INSTITUTE OF MARKETING (CIM)
CYPRUS REFUGEE COUNCIL
"HOPE FOR CHILDREN" CRC POLICY CENTER
REACTION CYPRUS
SISTEMA CYPRUS
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  "ΜΕΣΟΚΕΛΕΑΣ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ"
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΔΟΜ) ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου
ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΜiHub)
ΚΥΠΡIΟ-ΑΡΑΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΣΑΚ)
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΠΟΠΟ)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK
ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ΣΥΚΕΣΟ)
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΣΠΑΒΟ)
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΘΑΚΗ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ
ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
                                  
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας


MUNILOGOS.jpg
More Press Releases
Summer Club 2024 for young CYEN-tists
✨We are thrilled to announce that our summer program is back! 🏆
14 May. 2024
DgiStreamer Innovative Imaging/Video Pipeline Interface Tool
CYENS Centre of Excellence, the Research and Innovation Centre focused on Interactive Media...
02 December. 2022
Mediterranean Researchers to Build Bio-Rodenticide
This collaborative project will demonstrate novel solutions to enhance Ecologically Based Rodent...
06 October. 2022
European Commissioner for Innovation, Research, Culture and...
The European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth, Mariya Gabriel...
06 May. 2022
Displaying results 1-4 (of 33)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9  >  >|